четвер, 10 жовтня 2019 12:32

Знайшли тварину, яка охороняла вхід до храму

Археологи виявили гарно збережені рештки собаки доколумбових часів у древньому місті Сечін, Перу. Їм близько 1 тис. років. Вціліло хутро тварини та подушечки лап.

Собаку знайшли у головній структурі міста - монументальному храмовому комплексі. Ймовірно, невідому місцеву породу використовували у храмі як сторожа або з релігійною метою, передає The History Blog.

Долина Сечіна була заселена з VIII тис. до н.е. Найбільше відомостей вчені мають про представників культури Касма. Вони будували монументальні споруди - піраміди, площі, фризи. Деякі з них вважаються найдавнішими спорудами в Америці. Культура була змушена залишити місцевість внаслідок великої війни з невідомими племенами у 100 році до н.е. Але за 1 тис. років вони відновили контроль над батьківщиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наче ляльки - показали мумії, знайдені на північному острові

Автор: thehistoryblog.com
  Археологи розкопали собаку доєвропейських часів у древньому храмі в Перу
Археологи розкопали собаку доєвропейських часів у древньому храмі в Перу
Археологи розкопали поховання 227 дітей на півночі Перу. Їх усіх принесли в жертву представники культури чіму. Імперія, створена народом, проіснувала на теренах країни до XV ст. Усі діти віком від 4-14 років. Такою жертвою прагнули умилостивити богів, які, на думку чіму, прогнівались і наслали велику Ель-Ніно - повінь. Вона знищувала землю, тварин та урожаї.
Зараз ви читаєте новину «Знайшли тварину, яка охороняла вхід до храму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути