середа, 03 липня 2019 11:24

Знайшли горщик, на який саджали дітей давні римляни

Автор: The History Blog
  Знайшли давньоримський дитячий туалет
Знайшли давньоримський дитячий туалет

Археологи знайшли древній дитячий туалет при розкопі давньоримської фортеці Нове у Болгарії. Глиняний горщик має 50 см завглибшки, пласке дно та розширений верхній край. У вироба відсутні ручки. Маленька дитина могла видератися на розширений край горщика і використовувати його як сидіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під житловим будинком знайшли саркофаг давніх римлян

Знахідку відкопали на південній стороні римської вілли II-III ст. н.е. Кімнату з вбиральнею з'єднує глиняний трубопровід. Горщики використовували як предмети загального вжитку. Усього таких виробів знайшли 4, вони відносно невеликі і всі знайдені у південній частині будинку. Вірогідно, їх помістили до дитячих кімнатих для нічного використання. Дорослі частіше користувалися туалетом, повідомляє The History Blog.

У Польщі знайшли унікальне римське поселення, якому більше 2 тис. років. На нього натрапили у Національному парку "Тухольські бори" на півночі країни. Там вчені зробили аналізи ґрунту і виявили пилок жита.

Під час розкопок виявили могилу. Потім зрозуміли, що це місце житлового комплексу, у якому було розвинутим господарство.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли горщик, на який саджали дітей давні римляни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути