Ексклюзиви
субота, 23 вересня 2023 01:30

Знайшли дерев'яну конструкцію безпрецедентного віку

Знайшли дерев'яну конструкцію безпрецедентного віку
В Африці знайшли конструкцію, створену пращурами людей. Фото: Larry Barham/University of Liverpool

Дерев'яну конструкцію, яку створили ще до виникнення сучасних людей, знайшли дослідники на березі річки, що межує із Замбією та Танзанією в Африці.

Вона складається з двох дерев'яних колод. Їх вирізали за допомогою кам'яних знарядь, знайдених поруч. Про це повідомляє The Guardian.

Конструкція могла бути частиною доріжки або платформи, вважають учені. Їй може бути щонайменше 476 тис. років. Саму споруду могла виготовити людина гейдельберзька, яка вважається попередником сучасних людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли старовинний ріг, в якому носили ліки

"Коли я вперше це побачив, я подумав, що це не може бути реальністю. Дерево та камінь свідчать про високий рівень винахідливості, технологічних навичок і планування. Платформу могли використовувати як місце для зберігання речей, дров чи їжі. Або це могло бути місце, де можна було сидіти й виготовляти щось. Зверху можна було поставити невеликий навіс і спати там", – розповів археолог з Ліверпульського університету Ларрі Бархем.

Конструкцію знайшли біля водоспаду Каламбо. 2019 року на цьому місті археологам вдалося знайти палицю для копання, якій 390 тис. років.

Археологи знайшли в Єгипті давній храм Сонця. Руїни храму знайшли в Абу-Гурабі за 15 км від Каїра. Його збудували в XXV ст. до н. е. Фараон Ніусерра збудував храм на місці ще давнішого святилища. Він правив у 2458 - 2422 роках до н. е.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли дерев'яну конструкцію безпрецедентного віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути