Ексклюзиви
середа, 18 травня 2016 19:00

Знайдено лист Христофора Колумба, який викрали 23 роки тому

Знайдено лист Христофора Колумба, який викрали 23 роки тому

Італійці знайшли вкрадений лист Христофора Колумба, в якому відомий мандрівник повідомляє про відкриття Північної та Південної Америки.

До нашого часу зберіглася лише одна копія цього листа, яка знаходилася в бібліотеці Riccardiana у Флоренції. Однак 23 роки тому її було викрадено й замінено підробкою. Неймовірно, але підміну помітили тільки в 2012 році. Повідомляє The Local It.

В ході розслідування було встановлено, що викрадений лист 1992 року було куплено приватною особою на аукціоні за €400 тисяч. У 2004 році його подарували Бібліотеці Конгресу США, розташованійу Вашингтоні. На сьогоднішній день вартість листа оцінюється приблизно в €1 мільйон.

Уродженець Генуї Колумб був першим європейцем, який приплив до Нового Світу 1492 року. 15 лютого 1493, повертаючись з Америки до Європи на борту корабля "Нінья", мандрівник написав листа про своє відкриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися нові подробиці зникнення "Апостола" Івана Федорова

Після прибуття мореплавця на батьківщину, документ було переведено на декілька мов і розісланий правителям різних країн.

Нагадуємо, що співробітники канадської компанії Custom Prototypes, що спеціалізується на 3D-друку, виготовили об'ємну копію картини Ван Гога "Зоряна ніч".

Зараз ви читаєте новину «Знайдено лист Христофора Колумба, який викрали 23 роки тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути