понеділок, 05 серпня 2013 15:25

Зірку Російської імперії контррозвідка охрестила "червоною королевою"
7

Фото: Фото: x3family.ru

Сьогодні минає 120 років з дня народження видатної зірки німого кіно, уродженки Полтави, Віри Холодної.

Розквіт її кар'єри припав на світову війну та революцію, що відбилося і на її долі - Холодна померла за загадкових обставин в Одесі 1919 року. За однією з версій, її вбила розвідка білогвадійців, тому що, дотримуючись лівих поглядів, Холодна мала великий вплив на начальника штабу союзницьких військ на "півдні Росії" Анрі Фрейденберга. В одному з донесень контррозвідки згадано якусь "червону королеву". Багато дослідників вважають, що мова йде про Віру Холодну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віра Холодна не зіграла Анну Кареніну через зайву вагу

Найвідоміші фільми за участю Холодної - картини Євгенія Бауера "Пісня тріумфуючого кохання" (1915), "Мрії" (1915), "Життя за життя" (1916).

Вона не раз отримувала запрошення знятися в Голлівуді. А фото та листівки з її зображеннями (в хутрі, вечірніх сукнях, капелюшках і циганських нарядах) користувалися величезним успіхом, замінюючи жінкам глянцеві журнали.

Королева німого кіно – так називали Віру Холодну, зводила з розуму сильну половину людства. Її можна назвати першою, але й останньою кінозіркою в Російській імперії.

Віра Холодна раптово померла в 1919 році в Одесі. Їй було всього 26 років. Похована на Першому християнському цвинтарі Одеси. Однак сьогодні цього цвинтаря вже немає.

Зараз ви читаєте новину «Зірку Російської імперії контррозвідка охрестила "червоною королевою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути