середа, 18 квітня 2018 12:05

Запускають роботу відкритого реєстру історичних пам'яток

Запускають роботу відкритого реєстру історичних пам'яток
У Дніпрі обговорили створення спеціального інтернет-порталу. Фото: adm.dp.gov.ua

18 квітня у світі відзначають Міжнародний день пам'яток і визначних місць, або День всесвітньої спадщини. Його запровадили 1983 року на Генеральній конференції ЮНЕСКО. В Україні з 1999-го відзначають День пам'яток історії та культури.

Напередодні у Дніпрі обговорили створення комп'ютерної програми для охорони нерухомих історичних пам'яток, повідомляє Дніпропетровська ОДА.

"Ми створимо масштабну комунікаційну платформу. Вона міститиме реєстр пам'яток історії та культури. Користуватись програмою зможуть і звичайні громадяни. Вони повідомлятимуть про необхідність звернути увагу на той чи інший об'єкт. Ми будемо встановлювати чіткі строки, в які відповідний орган має зреагувати на звернення користувача", – розповів начальник управління Міністерства культури України Олександр Єпіфанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Київради вимагають створити музей на Поштовій площі й припинити будівництво готелю на Андріївському

На порталі всі охочі зможуть власноруч розширювати реєстр пам'яток. Якщо заявку схвалять, то за об'єктом доглядатимуть та будуть захищати його.

У Нікопольському районі Дніпропетровської області "чорні археологи" спробували пограбувати Нечаєву могилу. Це найбільший скіфський курган в Україні. Місцеві жителі побачили на вершині кургану шахту і підняли тривогу в соціальних мережах.

Зараз ви читаєте новину «Запускають роботу відкритого реєстру історичних пам'яток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути