Ексклюзиви
середа, 18 березня 2020 11:46

Встановили дату створення світу

Встановили дату створення світу
Беда Преподобний написав близько 40 великих релігійних та філософських прац. Ілюстрація: bible-researcher.com

Створення світу відбулося 18 березня 3952 року до н. е. Таку дату встановив англійський чернець, святий Беда Преподобний (673-735).

Більшу частину життя він прожив у монастирі Джарроу у Нортумбрії. Вивчав та викладав для учнів монастирської школи філософію, граматику, астрономію, медицину, арифметику та історію. Написав латиною "Церковну історію народу англів", що вважається найдавнішою у Великій Британії.

Цікавився і хронологією. Підтримав висловлену у VI ст. думку про те, що Ісус Христос народився у 753 році від заснування Риму, що сприяло відліку літочислення від Різдва Христового. Написав трактати "Про обчислення часів", "Про мистецтво рахунку" і "Про відзначення Пасхи". Час, створений Богом, сприймав як лінійний - направлений з минулого до майбутнього, в якого є завершення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили, кому належали кістки, знайдені у стінах англійського монастиря

Від створення світу до Різдва Христового, за розрахунками Беди, минули 3952 роки. Згодом він розрахував, що від Боговтілення до Судного дня мало минути не менше 2 тис. років. Але при цьому людина повина була бути готовою постати перед Божим Судом будь-якої миті.

Люди на всій планеті спостерігали сяйво нової зірки 5 липня 1054-го. Вона вибухнула у сузір'ї Тельця. Перші 23 дні її було видно навіть на ясному небі.

У християнських країнах поява небесного тіла спричинила паніку. Саме тоді у конфлікті перебували Папа Римський Лев IX і Константинопольський патріарх Михайло I Кіруларій. Люди тлумачили, що це поганий знак перед доленосним церковним собором. Тоді ж у липні 1054-го відбувся церковний розкол, відомий як Велика Схизма.

Зараз ви читаєте новину «Встановили дату створення світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути