пʼятниця, 13 березня 2020 15:15

Встановили, кому належали кістки, знайдені у стінах монастиря

Встановили, кому належали кістки, знайдені у стінах монастиря
У XVI ст. кістки дівчини намагалися зберегти від тління. Фото: livescience.com

Історики встановили, що кістки, виявлені 135 років тому у стінах англійської церкви Святої Марії та Святого Евсвіта, що в місті Фолкстон, належали святій Енсвіді. Їх заховали у свинцеву шкатулку, щоб захистити від руйнування у період реформації XVI ст.

Дівчина була онучкою короля Кенту Етельберта I (552-616) - першого християнського монарха Англії. Кістки назвали найбільш ранніми перевіреними останками святого в Англії, передає Live Science.

"Я підозрюю, що вона померла в юному віці - максимум 17-20 років, можливо, саме після того, як вона стала настоятелькою одного з найперших монастирів в Англії", - каже дослідник Ендрю Річардсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На території школи розкопали цвинтар заможних людей

Енсвіда народилася близько 640 року. На її прохання батько, король Ідбальд, побудував жіночій монастир у Фолкстоні, до якого вона вступила у 16 років та керувала ним до смерті між 653-663 роками. Дівчина вважалася засновницею обителі та була членом королівської родини, чого було достатньо для визнання святою.

Археологи розкопали стіни з людських кісток у соборі Сен-Баво в містечку Гент, Бельгія. Зазначають, що жахливі споруди створили у XVII ст. з останків, яким на той момент було 200 років. Стіни складалися зі стегнових і гомілкових кісток дорослих людей.

Зараз ви читаєте новину «Встановили, кому належали кістки, знайдені у стінах монастиря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути