неділя, 24 травня 2020 11:22

Відкрили перший McDonald's

Відкрили перший McDonald's
McDonald's біля метро Лук'янівська в Києві став першим для України. Фото: ru.foursquare.com

Перший в Україні ресторан швидкого харчування McDonald's відкрили біля метро Лук'янівська в Києві 24 травня 1997 року.

Спочатку заклад розміщався на одному поверсі. Розташований біля самого виходу з метро, McDonald's мав постійний великий потік клієнтів. До віконця McDrive вишикуються черги автівок. Пізніше відкрили другий поверх, з 14 лютого 2011 року в цьому ж закладі працює перше в Україні McCafe – кав`ярня міського типу з широким асортиментом кави та десертів.

Україна стала 102-ю країною, в якій представлена мережа. Досить швидко "картопля з гамбургерами" укорінилася в українській столиці. Настільки, що згодом київські філії увійшли до топ-100 найбільш відвідуваних закладів мережі у світі.

Загалом у Києві відкрили 41 ресторан McDonald's. Згодом, один із них закрили - біля станції метро "Печерська" в квітні 2018 року. За офіційною версією, причиною стала зміна вартості оренди приміщення.

Після старту в Києві, того ж 1997-го McDonald's відкрила філії ще в двох українських містах. Другим став Дніпропетровськ (з 2016 року Дніпро - Gazeta.ua), третім - Харків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як виглядав перший в Україні "Макдональдз"

Зараз в Україні працює 93 філії McDonald's. Окрім 20 міст, мережа представлена у двох селах: Софіївська Борщагівка в передмісті Києва та Сокільники Пустомитівського району Львівської області.

З початком російської агресії на Сході компанія закрила 8 філій: 3 в Донецьку, по одній в Луганську, Севастополі, Сімферополі, Ялті та Маріуполі. Про відновлення роботи маріупольського ресторану оголосили минулої осені. Однак, наразі він не працює.

Всю діяльність ресторанів здійснюють в Україні від імені компанії "МакДональдз Юкрейн Лтд", яка є 100% власністю McDonald's Corporation.

Річард Макдональд, каліфорнійський ресторатор, разом із братом 16 лютого 1940 року організував ресторан швидкого обслуговування. Їхню ідею 1954 року підхопив Рей Крок, який створив всесвітню мережу ресторанів McDonald's.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили перший McDonald's». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути