субота, 16 лютого 2019 08:21

Продавець порохотягів став мультимільйонером

Продавець порохотягів став мультимільйонером
В McDonald's перше у світі сформулювала принципи концепції "швидкого харчування". Фото: МD

Річард Макдональд, каліфорнійський ресторатор, разом із братом 16 лютого 1940 року організував ресторан швидкого обслуговування. Їхню ідею 1954 року підхопив Рей Крок, який створив всесвітню мережу ресторанів "McDonald's".

У 1955 році в американському містечку Дес Плейнз, штат Іллінойс, відкрилася невелика закусочна. Її меню не відрізнялося особливою різноманітністю і складалося, в основному, з гамбургерів і картоплі фрі. З боків закусочної стояли жовті арки створюючи букву "M". Цьому закладу судилося стати першим McDonald's у світі, а Золотим Аркам - не просто його логотипом, а й символом всієї Америки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як виглядав перший в Україні "Макдональдз"

В McDonald's вперше у світі сформулювала принципи концепції "швидкого харчування". У 1954 році підприємець, продавець пилососів Рей Крок придбав у братів Мак-Дональдів право виступати ексклюзивним агентом із франчайзингу. У 1955 році він відкрив свій перший "McDonald's" в містечку Дес-Плейнз.

У 1955 році Кроком була зареєстрована компанія McDonald's System, Inc (в 1960 році перейменована в McDonald's Corporation). У 1961 році всі права на компанію були повністю викуплені Кроком. Він став мультимільйонером.

Зараз мегакорпорація McDonald's є світовим лідером серед ресторанів швидкого харчування. Їй належить більше 30 тис. фаст-фудів, які щодня обслуговують понад 46 млн. відвідувачів у 119 країнах світу

Україна стала 102-ю країною, де почала розвиватися мережа "МакДональдз". 24 травня 1997 біля ст.м. "Лук'янівська" у Києві відкрився перший ресторан "МакДональдз" у країні.

Зараз ви читаєте новину «Продавець порохотягів став мультимільйонером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути