четвер, 06 жовтня 2016 13:40

Вчені відтворили будинок банкіра, який жив у І ст.

Вчені відтворили будинок банкіра, який жив у І ст.

Вчені за допомогою тривимірного моделювання відтворили будинок багатого жителя Помпей. Їм вдалося повністю зобразити інтер'єр маєтка, в якому жив банкір Луцій Цецілій Юкунд.

Археологи з Шведського інституту в Римі розпочали працювати над реконструкцією ще в 2000 році. Вони фотографували все, що збереглося від особняка. Через 10 років вчені провели лазерне сканування будинку і отримали тривимірну модель. Про це повідомив журнал Scires It.

Стародавнє місто Помпеї заснували приблизно в VI ст. до н. е. У серпні 79 року н. е. почалося виверження вулкана Везувій, яке тривало близько доби. В результаті місто разом з жителями опинилося під багатометровим шаром попелу.

Луцій Цецілій жив в римському місті Помпеї близько 20-62 роках н. е. Його зруйнований маєток досі стоїть. Він відомий своєю красою. Також в ньому раніше виявили документи банківських бухгалтерських обліків і воскові таблички, які виконували роль квитанцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацистських злочинців судять за ЗD-версією Аушвіца

Зараз ви читаєте новину «Вчені відтворили будинок банкіра, який жив у І ст.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути