пʼятниця, 17 березня 2017 05:25

Вчені не можуть розгадати загадку різьбленого черепа
5

Вчені досі не можуть зрозуміти призначення різьбленого черепа. Його знайшли в антикварному магазині у Відні.

Черепу приблизно 300 років. Він весь покритий малюнками і символами, повідомляє Ancient Origin.

Автор: Klemens
  Різьблений череп.
Різьблений череп.
"Я купив цей череп в березні 2011 року в антикварному магазині у Відні, Австрія. Показав його експертам і організаціям, таким як Інститут тибетських і буддійських досліджень у Відні та Музей природної історії Відня. Тибетські букви і більшість символів розшифрували, але ніхто ніколи не чув про такі черепа. За винятком одного тибетського Кхенпо (монах-професор), який сказав, що такі черепа були вирізані давним-давно, щоб прийняти прокляття від сім'ї або направити душу людини на правильний шлях", - написав новий власник черепу на інтернет-форумі.
Автор: Klemens
  Різьблений череп.
Різьблений череп.
На черепі вирізані символи деванагарі. Це давня індійська складова абетка. Експерти вважають, що ці тексти мають релігійне значення. Їхнє значення важко буде визначити, доки не встановлять точний вік черепа.
Антиквар розповів про чоловіка, який продав йому череп. Той стверджував, що череп належав одному із його пращурів, лікареві, який подорожував Азією. Якось йому вдалось вилікувати настоятеля буддистського монастиря і той подарував йому цю реліквію.
На черепі зображено двох Цитіпаті - буддистських богів-захистників. Вони виконують вічний танок Смерті.
Автор: Klemens
  Різьблений череп.
Різьблений череп.
Ззаду зображено птахоподібного бога Гаруду. Його вважали заклятим ворогом наг, змій-драконів, яких вважали демонами. Він і на зображенні тримає нагу в своїх кігтях.
Автор: Klemens
  Різьблений череп.
Різьблений череп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Статую фараона знайшли в канаві

З протилежної сторони вирізьблено Ваджрапані, давнього захисника. Разом із ним ще дві фігури. Перший - це Авалокітешвара, який уособлює собою нескінченне співчуття всіх будд, а другий - Манджушрі, являє нескінченну мудрість всіх будд. Ваджрапані символізує безмежну силу будд. Разом із ними жіноча постать, яку не вдалось ідентифікувати.
Автор: Klemens
  Різьблений череп.
Різьблений череп.
Також на черепі багато символів мантри "Ом" та найрізноманітніших звірів: кози, змії, білки, слони і птахи. Вчені припускають, що вони теж мають якесь символічне значення.
Автор: Klemens
  Різьблений череп.
Різьблений череп.
Те, що череп перебуває в приватній власності обмежує можливість вивчати його. Релігійні черепи є надзвичайно рідкісною знахіднкою, а зроблені настільки майстерно являють собою справжній скарб.
В Бленхеймскому палаці у Вудстоку, Англія знайшли давньоримський саркофаг. Його понад 100 років використовували, як грощик для квітів.
Зараз ви читаєте новину «Вчені не можуть розгадати загадку різьбленого черепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути