неділя, 12 березня 2017 05:25

Горщик для квітів виявився давньоримським саркофагом

В Бленхеймскому палаці у Вудстоку, Англія знайшли давньоримський саркофаг. Його понад 100 років використовували, як грощик для квітів.

Вартість саркофагу - $364 тис, повідомляє Ancient Оrigin.

Палацом володів п'ятий герцог Мальборо. У саркофазі він влаштував декоративний ставок.

Якось у палац прийшов експерт з антикваріату. Його справи не стосувалися горщика, але антиквар випадково побачив давньоримську труну, в якій росли квіти і запропонував дирекції палаца уважніше її вивчити. Експерта вразила різьба на камені.

Автор: Фото: Dailymail
  Давній саркофаг.
Давній саркофаг.

"Експерт з антикваріату, який гостював у маєтку, попередив нас про цінність цього артефакту. Ми завжди думали, що це чудова скульптура, але ми не знали про те, що це римський саркофаг, що датується 300 роком нашої ери. Ми прибрали з нього воду та рослини. Саркофаг законсервували і вивезли з палацу. Ми дуже раді, що він повернувся. Реставраційні роботи вражають. Зараз він стоїть в приміщенні із внутрішнього кліматом від, захищений від природних стихій. Ми сподіваємося, що він залишиться в хорошому стані і переживе ще багато століть", - каже менеджер палацу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли камінь із 4000-річними малюнками

На труні зображено п'яного Діоніса - бога виноробства. Він спирається на нетверезого сатира. Також вирізано Геркулеса, Адріану та дві великі лев'ячі голови.

У столиці Єгипту, Каїрі під час ремонту каналізації знайшли статую Рамзеса ІІ. Археологи були змушені виловлювати з грунтових вод бюст фараона, його голову та інші частини: голову, корону, вухо.

Зараз ви читаєте новину «Горщик для квітів виявився давньоримським саркофагом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути