четвер, 29 листопада 2012 10:48

В Узбекистані археологи виявили греко-буддійську скульптуру

Автор: Фото: ru-archaeology.livejournal.com
 

Узбецько-французька археологічна місія Північної Бактріан виявила в жовтні 2012 р. горельєф з білого вапняку у відмінно збереженому стані, який використовується в кам'яній кладці.

Ця чудова скульптура заввишки близько 40 см, є частиною греко-буддійського фризу, який прикрашав храм на пагорбі Чингіза 2 у Старому Термезі. На ній можна розрізнити багато одягнених чоловіка і жінку, майстерно представлених в стилі, що поєднує грецькі, індійські і бактрійського культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досконалість стародавніх кам'яних знарядь пояснили прагненням до авторитету

Цей предмет мистецтва був недавно поміщений в Археологічний музей м. Термеза і надалі стане предметом наукових досліджень.

Відзначимо, що на сьогоднішній день на території Узбекистану існує п'ять французько-узбецьких археологічних місій, які працюють на різних об'єктах і над різними історичними періодами за партнерства та підтримці Інституту археології Академії наук Узбекистану. Більшу частину фінансування вони отримують від Міністерства європейських та закордонних справ Франції через Консультативну комісію археологічних досліджень за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «В Узбекистані археологи виявили греко-буддійську скульптуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути