Ексклюзиви
середа, 29 червня 2016 12:00

В Українському домі створять Музей героїв Небесної сотні

В Українському домі створять Музей героїв Небесної сотні
https://ru.yeed.me/kiev

Організація "Реанімаційний пакет реформ" звернулася до української влади з проханням створити Музей героїв Небесної сотні – Революції гідності на базі Українського дому в Києві.

На думку її представників, саме ця будівля була важливим оплотом подій 2013-2014 років на Майдані Незалежності в столиці і може стати тимчасовою базою фонду музею до створення його повноцінного приміщення. Повідомляє ART UKRAINE.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ : Київ 150 років тому - фотографії

"Під час Євромайдану Український дім став відкритим суспільно-культурним простором. Однак сьогодні Український дім використовується не за своїм цільовим призначенням. Фактично він перетворився на майданчик для комерційних та торгівельних заходів, площі всередині та навколо будівлі використовуються не раціонально. Цілісна стратегія розвитку Українського дому як культурного та суспільного центру – відсутня. Розташування Музею в Українському домі дозволить не лише ідеологічно завершити переформатування будівлі колишнього музею Леніна, але і надати йому нового сучасного звучання", – повідомляється на сайті "Реанімаційного пакету реформ".

Нагадуємо, що Національний музей історії отримав колекцію раритетів часів Другої світової війни. Його передав підприємець-колекціонер із Дніпра Дмитро Піркл. Він 10 років скуповував артефакти у Німеччині через дилерів та електронні аукціони. У скільки йому обійшлася колекція, не розголошує.

Зараз ви читаєте новину «В Українському домі створять Музей героїв Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути