пʼятниця, 24 червня 2016 15:27

Листи німецьких вояків з'явилися в колекції Національного музею

Листи німецьких вояків з'явилися в колекції Національного музею

Національний музей історії отримав колекцію раритетів часів Другої світової війни. Його передав підприємець-колекціонер із Дніпра Дмитро Піркл. Він 10 років скуповував артефакти у Німеччині через дилерів та електронні аукціони. У скільки йому обійшлася колекція, не розголошує.

До неї увійшли фото солдатів Вермахту, мапа-схема пересування німців Україною, листи німецьких вояків, регіональні газети з повідомленнями про захоплення українських міст. Документи дають змогу порівняти засоби німецької та радянської пропаганди. Загалом у Національному музеї історії України зберігають 5 приватних колекцій часів Другої світової.

"Тут світлини з перших днів війни, яку знімали по той бік. Таких матеріалів в Україні обмаль. Якщо і є - то в колекціонерів", - каже заступник директора Національного музею історії України у Другій світовій війні Любов Легасова.

Піркл медальєр. Він багато років працює в галузі дизайну монетовидних медалей, присвячених видатним подіям та особистостям в історії України.

Дмитро Піркл займається благодійністю. Подарував до фондів історичного музею ім. Яворницького майже 500 цінних історичних пам'яток. Подарунки від підприємця отримали також Запорізький обласний краєзнавчий музей, Музей історичних коштовностей України у Києві, Львівський історичний музей, Музей Івана Гончара у Києві, Український музей у Нью-Йорку та багато інших.

ДЖЕРЕЛО: 24tv.ua.

Зараз ви читаєте новину «Листи німецьких вояків з'явилися в колекції Національного музею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі