субота, 10 квітня 2021 19:40

У Туреччині з'явились нові україномовні аудіогіди

У Туреччині з'явились нові україномовні аудіогіди
Зеленська презентувала аудіогіди у Стамбулі та Анкарі. Фото: ОП

Під час робочого візиту президента України до Турецької республіки перша леді Олена Зеленська запустила 2 нові україномовні аудіогіди.

Аудіогіди з'явилися у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі. Церемонія запуску відбулася за участю першої леді Туреччини Еміне Ердоган, повідомляє сайт ОП.

"Це вже четвертий та п'ятий україномовні аудіогіди на території Туреччини з тринадцяти запущених у межах ініціативи. Ми продовжуємо поширювати українську мову у світі", – зазначила Зеленська.

Цього року у Туреччині планують відкрити україномовні аудіогіди в музеї Святого Миколая у Демре, в Археологічному музеї в Анталії та в музеї Мевляни у місті Конья.

"Я знаю, що пані Олена має особливий інтерес до культури, історії та мистецтва. Я із захопленням спостерігаю за її роботою. Я вірю, що як країни, які є сусідами через одне море, ми маємо багато роботи у сфері культури. Адже сфера культури є єдиним інструментом для розвитку дружніх зв'язків, ключем, що дійсно допомагає зрозуміти того, хто навпроти", – сказала Ердоган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що вдягала на офіційні зустрічі Олена Зеленська

Вона відмітила, що між Україною та Туреччиною існує міцний зв'язок, що має тисячолітню історію.

Наприкінці 2019 року аудіогід українською мовою з'явився в музеї-палаці Топкапи. Архітектурна пам'ятка вважається однією із найбільш відвідуваних у Стамбулі. Колись там жила Роксолана.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині з'явились нові україномовні аудіогіди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути