середа, 05 грудня 2018 19:22

У Києві археологи знайшли скарб

У Києві археологи знайшли скарб
В Києві знайшли близько 2 кг старих монет. Фото: Facebook

У столиці на території заповідника "Стародавній Київ" археологи знайшли близько 2 кг срібних монет.

Скарб був захований в підвалі знесеної в 70-ті роки ХХ століття будівлі. Про це повідомив директор департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк в Facebook.

"Знайшла скарб на Подолі архітектурно-археологічна експедиція Інституту археології НАНУ на чолі з Всеволодом Івакіним під час проведення охоронних археологічних досліджень. Монети датуються часом від 1817 до 1912 року", – розповів Никоряк.

Археологи поки не можуть сказати, чому саме скарб був закопаний. Водночас можна припустити, що на цьому місці жив працівник банку, який розташовувався в сусідній будівлі.

"Археологи припускають, що в буремні роки Української революції, коли життя, на жаль, перестало бути цінним, а банківським працівникам приділяли особливо пильну увагу, господар сховав свій скарб у підвалі для того, щоб вже ніколи до нього не повернутися", - пише Никоряк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли череп мамонта зі зброєю всередині

Знайдені монети мають номінал 1 рубль, 50/20/10 копійок. Зараз скарб знаходиться у археологів, після реставрації монети передадуть до експозиції музею археології Інституту археології НАНУ.

У ізраїльській Кесарії археологи знайшли бронзовий горщик із 24 золотими монетами XI ст. Серед них були монети, викарбувані у Візантійській імперії. Вони вкрай рідко опинялися за межами держави.

Зараз ви читаєте новину «У Києві археологи знайшли скарб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути