пʼятниця, 31 травня 2013 10:45

В Італії виявили ??найдавнішу копію Тори із забороненими пізніше постулатами

Автор: Фото: zhelezyaka.com
 

Фахівці університету Болоньї виявили найдавнішу копію повного зібрання священних для іудеїв текстів Тори. Рукопис зберігався в університетській бібліотеці, але про справжній вік книги не знали через помилку при маркуванні, повідомляє BBC.

До теперішнього моменту вважалося, що Торі, яка зберігається в університеті, всього кілька століть. Однак проведений дослідниками радіовуглецевий аналіз дозволив встановити, що рукопис був створений 850 років тому. Тора була зроблена з м'якої овечої шкіри. Довжина рукопису становить 36 м. За словами фахівців, помилка була допущена бібліотекарем університету на ім'я Леонелло Модон, який в 1889 році датував книгу 17 століттям.

На те, що рукопис був створений набагато раніше, також вказує присутність в тексті деяких деталей, заборонених в пізніших текстах на підставі постулатів, викладених філософом Мойсеєм Маймонідом в 12 ст.

Зараз ви читаєте новину «В Італії виявили ??найдавнішу копію Тори із забороненими пізніше постулатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути