Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2018 15:56

В долині Нілу знайшли масове поховання жреців

В долині Нілу знайшли масове поховання жреців
Масове поховання жреців

Біля єгипетського міста Мінья, у долині Нілу, археологи знайшли стародавній жрецький некрополь пізнього періоду правління фараонів або початку епохи Птолемеїв.

В одному з поховань фахівці виявили понад 1000 статуй і чотири підписані ієрогліфами ритуальні алебастрові посудини для зберігання внутрішніх органів. Там же знайшли мумію жреця Тота, давньоєгипетського бога мудрості та Місяця, повідомляє Washington Post.

Мумія священика була прикрашена синіми і червоними намистинами та бронзовими позолоченими листами. Ще 40 саркофагів, на деяких з яких ієрогліфами написано імена власників, які, за припущеннями вчених, належать членам сім'ї жреця.

В іншому могильнику знайшли кілька саркофагів, статуї, що зображують священнослужителів, та інші поховальні артефакти.

Виявлено вісім гробниць. Очікується, що найближчим часом буде знайдено нові.

"Знадобиться мінімум п'ять років роботи в некрополі. Це тільки початок нового відкриття", - повідомив єгипетський міністр у справах старожитностей Халед аль-Анані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені відтворили вигляд матері Тутанхамона

Влада Єгипту сподівається, що нові знахідки пожвавлять туристичну індустрію, яка сильно постраждала від політичних потрясінь після революції 2011 року.

Раніше на території Єгипту вчені виявили рештки динозавра. Скелет динозавра виявила група вчених університету Мансура в оазисі Дахла на півночі Єгипту. Скам'янілості підтверджують гіпотезу про існування на континенті цих хребетних. Ці тварини існували на планеті в період 83-72 млн років тому, вони відносяться до тієї ж групи, що населяла Східну Азію і Південну Європу. Скам'янілості титанозавра вивчають дослідники з Єгипту і США.

Зараз ви читаєте новину «В долині Нілу знайшли масове поховання жреців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути