вівторок, 10 вересня 2013 14:26

У Британії розкопали місце жорстокої різанини часів Христа
5

Фото: Фото: techno.bigmir.net

Масове поховання, де з людей здирали шкіру живцем, виявили британські археологи в графстві Сомерсет, на південному заході країни.

Поховання відноситься до часу залізного століття. У різанині, яка сталася близько 2 тисяч років тому, загинули кілька сотень людей. Судячи з характеру травм, вбивали людей з особливою жорстокістю, буквально здираючи з них шкіру, повідомили історики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Битва народів" стала першою поразкою Атілли

Ділянка, де проводилися розкопки, становить за площею майже 90 гектарів. Точно встановити , кому належать знівечені останки, фахівцям поки не вдалося. Зате археологи з'ясували, що загиблі, найімовірніше, стали жертвами навали римлян. На цю думку істориків наштовхнули знайдені фрагменти зброї.

"Фортечний вал, який тут знаходився, був зруйнований, тут відбувалося дуже жорстокий бій" , - розповів один з археологів, що представляє Кембриджський університет.

Археологи здивовані, що їм вдалося виявити настільки стародавнє поховання. Як правило, в результаті розкопок в цій місцевості знаходять останки або артефакти, які датуються набагато більш пізніми часами.

Згідно з версією істориків, на території Сомерсета, починаючи з епохи палеоліту, існували поселення людей, які в 1 ст. нашої ери зіткнулися з навалою військ римлян. Завоювання Римом Британії розтягнулося на кілька десятиліть, а на вже захоплених землях регулярно спалахували повстання.

Зараз ви читаєте новину «У Британії розкопали місце жорстокої різанини часів Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути