понеділок, 16 травня 2016 18:35

В Арабських Еміратах вчені дослідили нове поховання

В Арабських Еміратах вчені дослідили нове поховання

Під час розкопок на території Арабських Еміратів було знайдено поховання невідомих поселенців.

Знайдені останки переселенців не належать до арабської групи. Вік знахідки складає більше 7 500 років. Повідомляє Hi-Tech.

Тіла в могилі, що розкопані археологічної групою під керівництвом Софі Мері в Умм-Аль-Кувейн, можуть свідчити про насильницьку смерть. Вчені зробили висновок, що поховання було об'єктом естетизації та просвітлення, завдяки віку та ритуалу поховання чотирьох чоловік.

Могила була виявлена ​​в 2013 році на археологічних розкопках в регіоні Умм-Аль-Кувейн 2. Найбільш рання знахідка датується VI тисячоліттям до нашої ери, що робить UAQ2 найстарішим неолітичним прибережним поселенням, виявленим на південному березі Перської затоки.

Чотири небіжчики лежать поруч один за одним, права рука кожного з них на стегні наступного померлого. П'яте тіло розташовується в позі ембріона трохи далі та окремо від основної групи , але воно не входить в "ланцюг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли храм єгипетського фараона

Завдяки відкриттю більш пізніх знахідок і нових зауважень, доктор Мері вважає, що могила UAQ2 свідчить про групове насилля.

Як повідомлялося раніше, американські вчені впевнені, що людина могла прибути в пошуках нових територій в Америку значно раніше, ніж вважалося раніше.

Зараз ви читаєте новину «В Арабських Еміратах вчені дослідили нове поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути