вівторок, 25 червня 2013 10:48

Унікальну жіночу золоту фігурку виявили ??в Данії

Автор: Фото: zhelezyaka.com
 

Невелика тонка золота фігурка у вигляді оголеної жінки була виявлена ??в полі в Данії. Знахідка була зроблена недалеко від великого поселення залізного віку, що розташовувалося на території острова Борнхольм, повідомляє Sciencenordic. Висота фігурки складає всього 4.2 см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перстень, що надихнув Толкієна, показали публіці

Жінка має витягнутий тулуб, ймовірно, давній майстер зробив її з тонкого золотого злитка. Голова фігурки витягнута, з добре опрацьованими волоссям. У районі живота видно пояс з візерунками у вигляді зигзагів. Жінка стоїть на носочках.

Автор: Фото: zhelezyaka.com
 


Це вже п'ята за рахунком фігурка, знайдена за останні кілька років у даній місцевості. Чотири попередні фігурки зображували чоловіків. Перша фігурка була знайдена навесні 2009 року, три інших - навесні 2012 року. На думку дослідників, фігурки могли бути виготовлені в 6 ст. н.е. Три з них були виявлені на відстані 5 м одна від одного, дві інші - на відстані - 10-15 м. Не виключено, що спочатку всі фігурки знаходилися в одному місці, а потім були перенесені плугом в інше місце.

Зараз ви читаєте новину «Унікальну жіночу золоту фігурку виявили ??в Данії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути