Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2018 14:40

Українці вчать викривлену історію - правозахисник

Українці вчать викривлену історію - правозахисник
Гунда розповів про ініціативу написати нові підручники історії. Фото: Zik

Українці досі вивчають викривлену історію держави.

"Ми вивчаємо історію, яку нам колись підсунула Катерина ІІ, бо дуже хотіла стати імператрицею. Потім щось доправив Сталін, і досі в школах наші діти читають неправдиві книжки. Наша організація була ініціатором, щоб зняли підручники з історії для 5-10 класів, адже ми довели, що там абсолютно неправдиво висвітлені події", - розповів голова правління ГО "Меморіал" імені Василя Стуса Роман Гунда, передає "Вголос".

Гунда вважає, що висвітленням історії не цікавиться влада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оцифрований архів ЗУНР опублікують у мережі

"На жаль, державні структури не хочуть відновлювати історію, започатковувати процес її правдивого написання, тому що нашою академічною наукою керують професура та академіки, які захищали свої наукові роботи в час марксизму-ленінізму. І вони прекрасно розуміють, що якщо зараз з'явиться інша правда, то їм потрібно свої роботи викинути на смітник, а, отже, не займати посад, які їм так подобаються. Оскільки ГО "Меморіал" не знайшла порозуміння в Міністерстві науки, ми вирішили заснувати комісію з організації написання історії України. Це титанічна праця. Лише після того, як будуть виписані умови та правила, ми залучимо істориків з усього світу, які опрацьовуватимуть архіви, щоб написати дійсно українську історію", - додав він.

З нагоди 100-річчя створення Західноукраїнської народної республіки у Львові встановлять 2 різних пам'ятники на відстані 400 м один від одного.

Зараз ви читаєте новину «Українці вчать викривлену історію - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути