Ексклюзиви
неділя, 01 серпня 2021 01:13

Українці домовилися про перепоховання бійця УНСО, який загинув у Грузії 1993-го

Українці домовилися про перепоховання бійця УНСО, який загинув у Грузії 1993-го
Грузинська сторона передасть Україні тіло бійця. Фото: "Історична правда"

Домовилися про передачу тіла бійця УНСО Олексія Ткачука, який загинув на війні в Абхазії 28 липня 1993 року.

"28 років назад загинув в боях під Сухумі 22-річний львів'янин Роман Галазика. Він був рудий і тому псевдо у нього було відповідне – "Багряний". Він і Сергій Обух "Діброва", який загинув 19 липня 1993 року в бою за містечко Шрома поховані на Личаківському цвинтарі Львова. А Олексія Ткачука (позивний "Цвях") батько, який тоді теж був у нашому підрозділі та був в тих боях вирішив поховати в Сухумі. Через два місяці абхази і "понаєхавшиє русскіє" взяли Сухумі" - написав у Facebook колишній боєць УНСО Ігор Мазур.

Після бою українця не змогли забрати тіло побратима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили організацію для протистояння новій владі

"Грузини відступили і ми нашими малими українськими силами бійців УНСО не врятували ситуацію на фронті. 28 років сплюндрована могила з тілом мого бойового товариша була недоступна. І ось кілька днів назад за домовленістю між сторонами прах "Цвяха" і ще чотирьох грузинів передали в Тбілісі. Батько Олексія хоче, щоб тіло сина передали та перепоховали у Львові. Потрібна, мабуть, буде допомога Уповноваженого по правах людини, МЗС і Міністерства ветеранів, бо грузинська сторона хоче передати прах нашого воїна офіційно під час урочистостей при похованні 12 серпня тих чотирьох грузинів яких передали абхази" - додав він.

19 серпня 1991 року в Москві почався путч ГКЧП. Його члени поставили за мету збереження СРСР у колишньому вигляді. Для боротьби з путчистами Українська міжпартійна асамблея створила загони самооборони УНСО.

Зараз ви читаєте новину «Українці домовилися про перепоховання бійця УНСО, який загинув у Грузії 1993-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути