Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2013 17:45

"Українці мають мати двох національних героїв — Сталіна й Гітлера", - історик

"Українці мають мати двох національних героїв — Сталіна й Гітлера", - історик

Про те, за що українці мають бути вдячними Гітлеру та Сталіну у коментарі для Gazeta.ua розповів львівський історик Микола Посівнич.

"Українська карта у подіях 45-го року у Радянському союзі була однією з основних, - зазначив історик. - У тих же меуарах Черчиля й пізніше розмовах з Рузвельтом Сталін зазначав, що Україна в політиці Радянського Союзу має займати основне місце. Сталін зазначав, що у Радянської влади є чітке ставлення до України й чітке бачення до інтеграції українського суспільства назад до Радянського союзу після певного періоду німецької окупації".

Посівнич стверджує, що Сталін, навіть, впроваджував політику українського націоналізму.

"Саме тому Сталін почав у своїй українській політиці орієнтуватись на український націоналізм, - зазначив історик. - Переіменування фронтів Воронезького фронту у Перший степовий, запровадження ордену Богдана Хмельницького, більш-менш нормальна пропаганда, навіть, у церковному питанні — це прояви політики Сталіна. Навіть спекулювалось на фронті тим, що буде відновлена церква й закриються колгоспи. Такими методами сталінський режим прагнув утвердити своє становище й виставити Сталіна збирачем українських земель й людиною, яка зробила Україно соборною у теперішніх кордонах".

Історик розповів анекдот на цю тему.

"В інтернеті є популярний анекдот про те, що українці мають мати двох національних героїв — Сталіна й Гітлера, бо вони створили Україну в її теперішніх кордонах, бо якби не було тих подій, то невідомо якою б була наша країна зараз", - сказав Посівнич.

Зараз ви читаєте новину «"Українці мають мати двох національних героїв — Сталіна й Гітлера", - історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути