середа, 27 липня 2016 12:15

Учені з'ясували, як динозаври перетнули океан

Учені з'ясували, як динозаври перетнули океан

Нещодавнє дослідження розповіло про те, як динозаври перетинали океан.

Вся справа в тому, що між двома утвореними континентами певний час зберігалася частина ґрунту. Це і дозволяло тваринам перебиратися з одного на інший. До такого висновку дійшли вчені Чиказького університету. Повідомляє Planet Toaday.

Один із природних мостів простягався від Східної Канади до Піренейського півострова, а другий - з'єднував Північну Америку зі Скандинавією. Існували ці мости приблизно від 154 млн -151 млн років тому, і 131 млн -129 млн років тому.

Цими мостами динозаври перетинали океан, тому що одного континенту їм було недостатньо. Разом з ними перебралися черепахи, ящірки і ранні види ссавців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли в рукописах да Вінчі відкритий ним закон тертя

Атлантичний океан був вже досить широкий для того, аби його перепливти. Міст, що з'єднує Північну Америку і Скандинавію, був розташований поруч із територією, яка в майбутньому стала Росією. Під водою мости зникли, швидше за все, у зв'язку з тектонічною активністю.

Як повідомляли раніше, Омар Хапісов, палеонтолог-аматор, знайшов рештки давнього іхтіозавра в Акушинському районі Республіки Дагестан.

Зараз ви читаєте новину «Учені з'ясували, як динозаври перетнули океан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути