вівторок, 26 липня 2016 17:05

Непрофесійний палеонтолог знайшов рештки давньої рептилії

Непрофесійний палеонтолог знайшов рештки давньої рептилії

Омар Хапісов, палеонтолог-аматор, знайшов рештки давнього іхтіозавра в Акушинському районі Республіки Дагестан.

Зараз фахівці уважно досліджують знахідку, намагаючись визначити точний вік морський рептилії, а також деякі особливості будови її тіла. За попередніми даними, знахідці більш як 100 млн років, що означає, що іхтіозавр проживав на початку юрського періоду. Повідомляє Planet Today.

Учений-аматор пояснює: "Як я підрахував, рештки іхтіозавра досить давні, їм близько 100 мільйонів років. Цей екземпляр можна вважати відносно повним, у нього добре збережені голова і тулуб. Я хочу продовжити свої пошуки".

Вважають, що поряд із місцем знахідки можуть розташовуватися останки інших стародавніх мешканців. Знахідка "житиме" в приватному музеї Омара Хапісова в його рідному селі Нижні Чугли. Ще один хребець, виявлений окремо від скелета, направили до музею у Махачкалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Києва виявили стародавні сходи

Іхтіозаври прожили майже протягом усього мезозою, приблизно 250–90 млн років тому. Найбільше рептилій цього виду жило протягом юрського періоду, допоки в крейдяний період на зміну їм не прийшли плезіозаври.

Як повідомляли раніше, вчені ще раз ретельно вивчили маловідомі рукописи Леонардо да Вінчі. Історики знайшли записані ним ще 1493 року закони тертя.

Зараз ви читаєте новину «Непрофесійний палеонтолог знайшов рештки давньої рептилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути