Ексклюзиви
четвер, 25 листопада 2021 11:28

У столиці презентують новий проєкт, присвячений Голодомору

У столиці презентують новий проєкт, присвячений Голодомору
На платформі "Зерна правди" відкриють можливість поіменно шукати жертв Голодомору. Фото: "Зерна правди"

Фонд Музею Голодомору презентує перший всеукраїнський сервіс поіменного пошуку жертв Голодомору за допомогою інтерактивної акції "Прорости зерна правди".

25 листопада о 12:00 Міжнародний благодійний фонд Музею Голодомору представить оновлення краудфандингової платформи "Зерна правди".

До неї додали функцію поіменного пошуку жертв Голодомору 1932-1933 років. До бази даних додали понад 805 тис. імен жертв. Це стало можливо завдяки оцифруванню Мартирологу, складеного у 2008 році в рамках проєкту "Національна книга пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні".

Презентація пройде у форматі інтерактивної акції "Прорости зерна правди" на Хрещатику 34. Біля магазину "Всі. Свої. Дім та декор" розмістять технічний юніт, де усі охочі містяни та гості столиці протягом дня, з 10:00 до 20:00, зможуть спробувати функцію пошуку.

Технічним юнітом виступить сенсорний екран, на який буде транслюватися веб-сайт "Зерна правди". Охочі зможуть ввести прізвище або назву населеного пункту і віднайти своїх рідних та близьких, котрі стали жертвами Голодомору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правда проб'ється - у Києві з'явиться унікальний музейний комплекс Голодомору

Публічна презентація почнеться о 12:00 разом з учасниками акції.

Платформа zernapravdy.org створена Міжнародним благодійним фондом розвитку Меморіалу жертв Голодомору. Він заснований 2018 року за ініціативою Всеукраїнської правозахисної організації "Меморіал" імені Василя Стуса, Громадського комітету з вшанування пам`яті жертв Голодомору–геноциду 1932-1933 років та Світового конґресу українців і є партнером держави в реалізації проєкту створення єдиного у світі цілісного новітнього Музею Голодомору. Платформа є одним з кількох фандрайзингових проєктів Фонду. Її завдання - дати можливість кожному, незалежно від фінансової спроможності, соціального статусу й публічності, долучитися до творення Музею Голодомору.

Зараз ви читаєте новину «У столиці презентують новий проєкт, присвячений Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути