середа, 09 січня 2013 10:53

У Сахарі знайшли перську армію, зниклу 2,5 тисячі років тому

У пустелі Сахара знайшли останки армії перського царя Камбіса II, повідомляє Discovery News. На думку італійських археологів, це відкриття стало першим науковим підтвердженням історії, яка раніше була тільки легендою.

Брати Альфредо і Анджело Кастільоні заявили, що їм вдалося виявити величезну кількість людських кісток, фрагменти бронзової зброї, черепки глиняного посуду, а також наконечники стріл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані знайшли обсерваторію ХІІІ століття (ФОТО)

На думку італійців, стверджувати про те, що їм вдалося знайти останки саме армії Камбіса II поки рано. Однак археологи з упевненістю заявляють, що виявлені ними предмети є першими артефактами, які вдалося знайти поблизу оазису Сива, датованими епохою династії Ахеменідів.

Нагадаємо про те, що історія таємничого зникнення армії Камбіса II описана Геродотом. За його відомостями, перський цар в 525 році до нашої ери направив армію, чисельністю в 50 тисяч солдатів, в оазис Сива для того, щоб вони знищили храм оракула Амона.

Через тиждень під час піщаної бурі армія зникла, так і не діставшись до оазису. На думку фахівців, історія Геродота є вигаданою, оскільки жодних слідів зниклих солдатів виявити поки не вдавалося.

Зараз ви читаєте новину «У Сахарі знайшли перську армію, зниклу 2,5 тисячі років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути