понеділок, 12 листопада 2012 12:08

У Ростовській області знайшли куряче яйце 14 століття

У центрі міста Азов в Ростовській області під час розкопок археологи виявили куряче яйце, вік якого як мінімум 680 років. Воно благополучно пережило монголо-татарське іго, Азовське сидіння, скасування кріпацтва, громадянську і світові війни, пише "Російська газета".

Знайдене яйце розміром значно менше нинішніх курячих, 52 на 32 міліметра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали головну вулицю середньовічного Єрусалима

Розкопки проводилися на місці майбутнього житлового будинку. Вчені спочатку натрапили на житло, що датується 14 століттям. Пізніше на глибині близько трьох метрів знайшли шкаралупу, а потім витягли із землі яйце.

Вік знахідки визначити виявилося нескладно, оскільки поряд з ним знайшли кераміку, яка датується 30-ми роками 14 століття, уточнює видання.

"Перш за все, це заслуга наших землекопів, які зуміли не тільки його помітити, але й відкопали, не пошкодивши. Дивно, що воно не було з'їдене, - вважає старший науковий співробітник азовського музею-заповідника Андрій Масловський. - В середні віки курячі яйця вважали делікатесом, були дорожчі за м'ясо. Ця знахідка викликала масу питань".

Зараз ви читаєте новину «У Ростовській області знайшли куряче яйце 14 століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути