пʼятниця, 01 липня 2016 17:15

У Помпеї знайшли жертв давньої катастрофи

У Помпеї знайшли жертв давньої катастрофи

Італійські та французькі археологи виявили чотири скелети і золоті монети, розкопуючи стародавню майстерню в передмісті Помпеїв.

Останки, які знайшли за майстернею, належать молодим людям. Серед знахідок були також три золоті монети і підвіска. Одну з монет, судячи з фотографії, карбували у часи імператора Веспасіана (час правління: 69-79 роки н. е.). Прикрасу-підвіску виконано у формі квітки із золотої фольги. На думку археологів, молоді люди загинули під час виверження Везувію 79 року н. е. Повідомляє "Наука и Жизнь".

Майстерня, швидше за все, була ювелірною. Всередині знайшли піч, яку могли використовувати для виготовлення бронзових предметів. На думку дослідників, вже після виверження вулкану сюди прийшли мародери, які шукали скарби. Втім, вони знайшли не все.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Злочинці повинні бути покарані" - ІДІЛ зруйнувала стародавній храм

Помпеї і сусідній Геркуланум – римські міста, що постраждали після виверження вулкану. Вони були повністю засипані товстим шаром попелу (в Геркуланумі – до 24 м), завдяки чому дуже добре збереглися. Значну частину міст не розкопано.

Як повідомлялося раніше, археологи з Хайфського університету виявили стародавнє святилище бога Пана. Споруду знайшли під час розкопок в місті Гіппос, що на березі Галілейського моря.

Зараз ви читаєте новину «У Помпеї знайшли жертв давньої катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути