пʼятниця, 10 травня 2019 08:21

У морі стався землетрус, який докотився до Європи

У морі стався землетрус, який докотився до Європи
Землетрус в Греції. Фото: newsone.ua

Землетрус силою 4,7 бали за шкалою Ріхтера відбувся в Греції 10 травня 2006 року.

Епіцентр землетрусу знаходився у морі на південний схід від о. Кефалонія, за 300 км на північний захід від Афін. Через значну глибину у морі землетрус не завдав шкоди і не призвів до жертв.

З усіх європейських країн Греція є сейсмічно активним районом: більше половини всіх землетрусів на континенті відбувається на її території. П'яту частину Греції становлять острова - близько 2 тис. Серйозні землетруси досить рідкісні, а якщо незначні поштовхи фіксуються десь на маленьких островах, ніхто особливої ​​уваги не ця не звертає - в першу чергу, самі жителі Греції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землетрус зруйнував центр столиці

Геологи і сейсмологи пояснюють підземні поштовхи, час від часу турбують південну частину країни, впливом тектонічного розлому, що тягнеться від Західної Греції до острова Родос.

Довгостроковими прогнозами землетрусів займається геофізична лабораторія Університету Аристотеля в Салоніках. Грецький інститут геодинаміки розробляє і впроваджує нові програми реєстрації сейсмічних даних.

В столиці Узбекистану відбулося найбільш руйнівний в сучасній історії землетрус із силою 8 балів за шкалою Ріхтера 26 квітня 1966 року. Численних людських жертв дивом вдалося уникнути, але вся центральна частина Ташкента виявилася в руїнах.

Зараз ви читаєте новину «У морі стався землетрус, який докотився до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути