четвер, 11 квітня 2013 11:09

У Луксорі знайдено чотири поховання 17-ї Династії фараонів

Автор: Фото: pasthorizonspr.com
 

Група іспанських археологів знайшла в Луксорі чотири поховання, серед яких виявилися дві гробниці сановників, які жили в період правління 17-ї Династії 3550 років тому, повідомляє Past Horizons.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли сліди битви єгиптян з гіксосами

Відкриття було зроблене в рамках 12-ї за рахунком археологічної експедиції. Основне завдання проведених розкопок - пролити світло на маловідомий період розвитку Фів, столиці Верхнього Єгипту. Період правління 17-ї Династії входить в так званий Другий перехідний період історії Єгипту (1800 - 1550 рр. до н.е.). Цей час був ознаменований децентралізацією влади. У цей період фараон не міг контролювати всю територію держави, а реальна влада належала місцевим князям.

Автор: Фото: pasthorizonspr.com
 

У першому похованні був виявлений чоловік на ім'я Інтефмосе. Були знайдені три написи з його іменем, а також один рельєф з його зображенням. Згідно з написами, він згадувався як син царя. Археологи схильні вважати, що в цій гробниці був похований син Собекемсафа, одного з перших фараонів 17-ї Династії, про якого збереглося мало історичних відомостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Єгипті знайшли найдавніший сонячний годинник

Гробниця Інтефмосе складається з невеликої камери, побудованої з необпаленої цегли, і шахти завглибшки 7 м, яка вела в похоронну камеру.

Автор: Фото: pasthorizonspr.com
 

Друге поховання належало сановнику нао імення Аххотеп з міста Нехен. У його похоронній камері були знайдені три глиняні фігурки - ушебти, на які було нанесено ім'я покійного. За словами археологів, дві фігурки були виявлені всередині невеликого саркофага. Третя фігурка була загорнута в 9 шарів тканини так, немов це було мумія. На кожен шар тканини було нанесено напис чорним чорнилом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ті, що ступають по воді" - найдавніше зображення фараона показує збір податків

Крім цих двох гробниць був виявлений дитячий саркофаг віком 3550 років разом з колекцією фігурок ушебти. Також дослідники виявили ще одне дитяче поховання з мумією дитини, загорнутої в тканину. За словами археологів, мумія належить принцу на ім'я Ахмоса-Сапаір, що жив у перехідний період між 17-й і 18-ї династії.

Зараз ви читаєте новину «У Луксорі знайдено чотири поховання 17-ї Династії фараонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути