Ексклюзиви
четвер, 19 травня 2016 18:15

У Лондонському Сіті знайшли ранній римський форт

У Лондонському Сіті знайшли ранній римський форт

В результаті розкопок на Фенчерч-Стріт в Лондонському Сіті археологам вдалося виявити залишки невідомого раніше римського форту.

Його побудували відразу після знаменитого повстання кількох місцевих племен в 61 р.н. е., що почався через свавілля римських чиновників. Повідомляє "Наука і Життя".

Довгий час було незрозуміло, чи зробили римляни після повстання Боудікка якісь висновки. Розкопки на Фенчерч-стріт говорять про те, що все-таки зробили. Відразу ж після придушення заколоту для захисту Лондона був побудований форт. У плані він представляв собою прямокутник площею близько 1,5 гектара.

Зміцнення було досить значним: його оточував земляний вал висотою три метри. Під основою вала лежала конструкція з колод, лицьова його сторона була оброблена дерном і колодами. На верху валу була бойовий майданчик, захищений частоколом. Ворота були додатково захищені за допомогою веж. Крім того, форт обнесли двома ровами глибиною 1,9 і 3 метри.

Усередині укріплення археологи виявили залишки вулиці, адміністративні приміщення ,склад, зерносховище, кухню і навіть вбиральні. Жили солдати, швидше за все, в наметах . Доказів постійних житлових приміщень знайдено не було. У форті могли розташовуватися близько 500 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фізик-ядерник випадково відкрив новий вид динозаврів

При цьому побудувати його могли досить швидко, всього за кілька тижнів. Під час розкопок вдалося знайти знаряддя, які, очевидно, використовували при будівництві форту, - кирку і сокиру. В цілому знахідок було не дуже багато: мабуть, за чистотою дуже добре стежили.

Нагадуємо, що в Казбеківському районі виявлено середньовічний склеп з останками чоловіка, жінки і двох дітей. Приблизний вік могильника 1200 років.

Зараз ви читаєте новину «У Лондонському Сіті знайшли ранній римський форт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути