Ексклюзиви
четвер, 16 квітня 2015 12:00

У Кореї знайдені сліди людських жертвопринесень
3

Фото: old.archeo-news.ru

Корейські археологи з Фонду культурної спадщини Сілла вважають, що юнак, останки якого вони виявили в гробниці знатної жінки, був принесений в жертву під час похорону. Гробниця була знайдена в Кенджу, столиці корейської держави Сілла, що існував з 57 по 935 рік. Поховання датується кінцем V або початком VI століття.

Людські жертвоприношення були поширеною практикою в стародавній Кореї до початку VI століття. Вони були заборонені тільки під впливом конфуціанства, яке поширилося з Китаю.

Археологічні знахідки дозволяють стверджувати, що найчастіше жертвами ставали жінки або діти, однак й принесення в жертву чоловіків також зустрічалося в гробницях царства Сілла, у тому числі в жіночих могилах.

Похована в гробниці жінка носила золоту сережку. Скелет чоловіка лежав поруч, їхні голови торкалися одна одної. За словами вчених, це несподівано, оскільки зазвичай тіла принесених в жертву знаходилися біля ніг покійного або навіть в сусідній камері гробниці.

Археологи припустили навіть, що тіло чоловіка спочатку лежало на дерев'яному помості над тілом жінки, а коли дерево згнило, впало вниз. І жінка, і чоловік були у віці 20 - 40 років. У другому приміщенні гробниці знаходилися предмети, що демонструють знатність похованої дами: меч, кінська збруя, кераміка.

Як повідомляє інформаційне агентство "Енхап", деякі історики не виключають, що чоловік і жінка в цій гробниці були поховані в позі коханців. Вони наводять як приклад відомі глиняні фігурки з царства Сілла, пов'язані з культом родючості.

Ці статуетки зображали пару коханців або ж чоловіків і жінок зі збільшеними статевими ознаками. Однак археологи, які досліджували гробницю, заперечують таку можливість.

Зараз ви читаєте новину «У Кореї знайдені сліди людських жертвопринесень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути