понеділок, 05 березня 2012 12:05

У Києві створили "живий тризуб" в пам'ять про командира УПА

Вчора, 4 березня, Київський осередок Спілки Української Молоді в Україні організував акцію до 62-річниці загибелі генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Метою заходу було збереження пам'яті про героїв національно-визвольних змагань.

Подія розпочалась із громадської панахиди, яку у супроводі хору семінаристі провели отці Української Греко-Католицької Церкви Петро Жук (ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії) і віце-ректор Андрій Чорненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не думав, що поняття фашизму в Україні є настільки заполітизованим" - німецький історик не зміг зам'яти скандал

Після панахиди учасники сформували десятиметровий "живий тризуб". Близько сотні людей трималися за руки, на знак того, що пам'ять про українських героїв повинна об'єднувати, незалежно від статусу, віку чи інших ознак.

Олег Слабоспицький, голова осередку Спілки Української Молоді в Україні зазначив: "У цей день ми хотіли вшанувати головного командира УПА Романа Шухевича-Чупринку без пафосу та політиканства, а за християнським звичаєм. Разом з тим спонукати усіх більше дізнаватись про цю героїчну людину, аби робити висновки на основі власних знань, а не довіряти міфам".

По завершенню заходу учасники виконали державний гімн.

Зараз ви читаєте новину «У Києві створили "живий тризуб" в пам'ять про командира УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути