четвер, 11 червня 2015 15:25

У Хелмі знайшли поховання сина князя Данила Галицького

У Хелмі знайшли поховання сина князя Данила Галицького
Фото: dziennik wschodni.

Археологи відкрили саркофаг під підлогою у капличці Різдва Пресвятої Діви Марії в Хелмі, в якому, вірогідно, був похований один із синів князя Данила Галицького. Про це повідомляє dziennik wschodni.

Капличка знаходиться в місці, де раніше був кафедральний собор, заснований князем Данилом Галицьким. У храму були поховані сам князь та два його сини.

Польські та українські дослідники, які проводять розкопи, вважають, що це є останки Романа або Шварна Даниловичів. Обидва були синами князя Данила Галицького.

Роман не дожив до 30 років, протягом кількох років правив Луцьком та Новогрудком. Шварно правив не лише Галицько-Волинською Русю, але й Великим Литовським князівством, а Хелм був його столицею.

Вчені вважають, що є значні шанси, що антропологічні дослідження допоможуть встановити особу загиблого. Наразі ж відомо, що покійний мав два поранення від меча, череп був пошкоджений, можливо, татарською стрілою.

Археологічні дослідження у Хелмі проводять вчені Інституту археології та етнології та Львівської політехніки. Раніше вони виявили, це була церква, побудована із цегли в романському стилі, з трьома нефами. Про це розповів керівник української науково-дослідного групи Юрій Лукомський.

Дослідники сподіваються також знайти поховання князя Данила Галицького, який у 1256 році заснував укріплене місто Львів, назване на честь його сина Лева.

Зараз ви читаєте новину «У Хелмі знайшли поховання сина князя Данила Галицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути