субота, 04 серпня 2018 23:23

У Єгипті виявили гробницю зі сценами потойбіччя на фресках

У Єгипті виявили гробницю зі сценами потойбіччя на фресках
На фресці зобразили єгиптянина у світі мертвих. Фото: Ministry of antiquities of Egypt

Гробниці епохи Середнього царства розкопали в Єгипті археологи.

Співробітники австралійсько-єгипетської місії під керівництвом Нагіба Канаваті виявили похоронні камери знатних єгиптян Ремочетні і Бакета II. Усипальниця Ремочетні розташована на глибині 17,5 м. Складається з 6 приміщень, в одному з яких був саркофаг, повідомляє Міністерство старожитностей Єгипту.

Доктор Айман Ашмаві, глава Сектора древніх єгипетських старожитностей, заявив, що саркофаг, ймовірно забрав з гробниці британський єгиптолог Персі Ньюберрі, який досліджував Бені Хассан в кінці XIX століття.

У підземних приміщеннях гробниць виявили глиняні посудини для продуктів і напоїв та кольорові фрески. Вони зображували життя покійного на землі і в потойбічному світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли кухню будівельників пірамід

Місія розкрила верхній край похоронної камери Бакета II. Вона має той же архітектурний дизайн, що і камери в могилі Ремоченті. Місія також виявила кольорові фрески на стінах, а також низку керімічних посудин.

Нагіб Канаваті сказав, що в міру того, як робочий сезон добігає кінця, археологи блокують вхід в камери щебенем, щоб захистити їх. У січні 2019 року місія відновить роботу, щоб очистити, відновити і вивчити настінні розписи, а також повністю задокументувати шахти і знову відкриті похоронні камери.

Єгипетські археологи виявили стародавню муміфікаційну майстерню біля трьох пірамід Гізи. Археологи наткнулися на знахідку 2500-річної давнини у величезному некрополі Саккари недалеко від стародавнього міста Мемфіса.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті виявили гробницю зі сценами потойбіччя на фресках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути