У Брюсселі, Бельгія, роздавали страви, які українці були змушені їсти під час Голодомору 1932-1933 років.
Українські студенти розмістили фургон зі стравами біля Європарламенту. Пропонували перехожим суп з кори дуба, лушпиння гречки, хвої і шишок, млинці з картопляного лушпиння, яке викидали в колгоспах, та з польових трав і борошна з качанів кукурудзи і хліб на заквасці з льону і бражки з кори дерев і сухих трав-дикоросів, повідомляє DW.
Акція називається "Непідраховані з 1933 року". Учасники роздавали страви та розповідали про Голодомор.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші кадри про британця, який розповів світові про голодомор в Україні
"Ми подаємо їжу, приготовлену на основі рецептур з тих часів. Ми отримали їх від тих, що вижили під час Голодомору. Люди реагують досить тепло. Для більшості тема Голодомору не відома", - сказав керівник Української академії лідерства Роман Тичківскій.
Британська дослідниця Енн Епплбаум отримала премію The Duff Cooper Prize за книжку "Червоний голод: війна Сталіна проти України". Приз 5 тис. фунтів стерлінгів (майже 180 тис. грн) Еплбаум отримала на прийомі у Посольстві Франції.
Коментарі