понеділок, 22 жовтня 2018 07:09

У Бермудському трикутнику знайшли загублене судно: на борту лишився сам собака

Кубинське судно "Рубікон" знайшли без екіпажу посеред моря 22 жовтня 1944 року. Єдиною живою істотою на його борту був собака.

Сторожовий дирижабль військово-морських сил США виявив його біля узбережжя Флориди. Через кілька годин підійшли два катери морської берегової охорони з Майамі. Судно було в чудовому стані, лише без рятувальних шлюпок і з порваним буксирним тросом, який звисав з носа корабля (його товщина по колу від 102 до 152 мм. Застосовується для буксирування та швартування суден. - Gazeta.ua). Особисті речі моряків залишилися на судні. Воно було вагою близько 90 реєстрових брутто-тонн.

Автор: marineagency.dp.ua
  Команда судна "Рубікон" зникла за загадкових обставин
Команда судна "Рубікон" зникла за загадкових обставин

У "Нью-Йорк таймс" від 23 жовтня 1944 року писали: "На борту дрейфуючого судна - один лише собака. Кубинське вантажне судно, виявлене біля Флориди, викликає в пам'яті історію з "Мері Селест" (корабель, який знайшли безлюдним у 1872 році за 400 миль від Гібралтару. - Gazeta.ua) Рятувальні шлюпки зникли. Судно відбуксували в порт".

У судновому журналі не вдалося знайти ніяких вказівок, які пояснили б долю екіпажу. Останній запис датовано 26 вересня, коли "Рубікон" заходив в гаванський порт. До цього судно йшло вздовж узбережжя Куби.

"Деякі вважають, що його забрав в море ураган, який налетів на Гавану. Тому екіпаж "Рубікону" постарався якомога швидше перебратися на берег, похапцем залишивши на борту собаку; незабаром швартові лопнули, і судно віднесло у відкрите море", - припускали журналісти.

У пресі більше не з'являлося матеріалів, які б підтверджували або спростовували цю версію.

Аномальна зона Бермудський трикутник знаходиться в Атлантичному океані і є частиною Саргасового моря. Вершинами "трикутника" є Флорида, Бермудські острови і Поерто-Ріко. Цей район завжди вважався складним для навігації, бо має велику кількість мілин, тут часто зароджуються циклони і трапляються шторми. Вважається, що там за незвичайних обставин зникли декілька суден та літаків.

Зараз ви читаєте новину «У Бермудському трикутнику знайшли загублене судно: на борту лишився сам собака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути