Ексклюзиви
понеділок, 15 серпня 2016 19:25

Туристи виявили на пляжі давні петрогліфи

Туристи виявили на пляжі давні петрогліфи

Унікальні наскельні зображення виявили туристи з Техасу, які гуляли вздовж берегової лінії.

Природний рух піщаних мас на узбережжі острова Оаху (Гаваї, Сполучені Штати Америки) показав давні петрогліфи. Їх вирізали гавайські аборигени в піщанику чотири століття тому. Повідомляє Planet Today.

Вчені, вражені знахідкою, попросили військових з Гавайських островів захистити петрогліфи, допоки археологи організують повномасштабну експедицію. Крім того, військовим доручено ретельно задокументувати вирізані в піщанику фігури.

Виявлено близько десятка наскальних малюнків. Які виявилися досить великими — їх висота становить один-два метри. Тому, як зазначають експерти, місцеві жителі, ймовірно, бачили їх і раніше. Втім, вони не вважали їх цінними, тому не повідомляли владі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник Щорсу замінять Шевченком

Петрогліфи, як відзначають фахівці, стали першими на Гаваях, знайденими уздовж берегової лінії. Первинний аналіз фотографій, зроблений дослідниками, свідчить про те, що всі петрогліфи були вирізані аборигенами, що колись мешкали тут.

Як повідомлялося раніше, на території археологічного комплексу Даррінгтон-Уоллс археологи знайшли залишки дерев'яних стовпів. Вченим вдалося з'ясувати, що дерев'яний двійник Стоунхенджа так і не був закінчений.

Зараз ви читаєте новину «Туристи виявили на пляжі давні петрогліфи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути