понеділок, 15 серпня 2016 17:40

Археологи виявили двійника Стоунхенджа

Археологи виявили двійника Стоунхенджа

На території археологічного комплексу Даррінгтон-Воллс археологи знайшли залишки дерев'яних стовпів.

Це за 3 км на північний схід від об'єкта Всесвітньої спадщини - Стоунхенджа у Великій Британії. Вчені з'ясували, що дерев'яного двійника Стоунхенджа так і не завершили. За кілька років після початку будівництва в суспільстві сталися потужні релігійні й, можливо, політичні зміни. Повідомляє видання The Independent.

Хоча до завершення залишилося небагато часу, роботи зупинили. Велетенські дерев'яні стовпи (завдовжки 6-7 м і діаметром 60-70 см) вирвали з отворів (завглибшки 1,5 м) та використовували для збільшення інших елементів комплексу.

Окрім того, за кілька років ями для стовпів засипали крейдою. В одній з ям вчені виявили інструмент (лопату з коров'ячої кістки). Ймовірно, його кинули в яму під час ритуалу. Для дослідників залишається незрозумілим, чи руйнували вони власне творіння або споруду іншої групи давніх людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стілець маркіза де Сада опинився на аукціоні

Характерно, що зміна відбулася одночасно з перебудовою самого Стоунхенджа: з широкого кола з низькими камінням — на вузький із високими. Ці зміни археологи пов'язують із переходом від неоліту до бронзового віку.

Як повідомлялося раніше, 19 серпня о 18:30 у книгарні "Є" (Київ, Лисенка, 3) відбудеться презентація етнографічно-антропологічного проекту Ukrainer.

Зараз ви читаєте новину «Археологи виявили двійника Стоунхенджа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути