понеділок, 04 листопада 2013 11:06

Тисячолітні флейти виявили в Китаї

Тисячолітні флейти виявили в Китаї
Фото: world-archaeology-news.blogspot.com

Китайські археологи виявили в стародавніх похованнях три кістяні флейти, виготовлені 9 тис років тому. Знахідка зроблена в провінції Хенань у Центральному Китаї.

Музичні інструменти кам'яного віку представляли собою кістяні трубочки завдовжки близько 20 см. Флейти з кісток червоноголового журавля свідчать, що стародавні китайці опанували ази музичної культури перш, ніж створили писемність, вважають місцеві науковці.

Разом з флейтами археологи знайшли в містечку Цзяху залишки кераміки, кам'яні знаряддя праці, а також кістки для ворожби.

"Люди, які створили культуру Цзяху, були не тільки мисливцями, рибалками та ремісниками, вони також займалися землеробством і були чудовими музикантами", - розповів професор Чжан Цзюйхун з Університету науки і технологій у Чженчжоу.

За його словами, 30-річні розкопки в Цзяху дозволили зробити кілька відкриттів. Зокрема, є припущення, що стародавні люди, які жили там, виготовляли алкогольні напої і розводили тварин.

Зараз ви читаєте новину «Тисячолітні флейти виявили в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути