Ексклюзиви
неділя, 26 січня 2020 08:20

Стюардеса впала з літака і залишилася живою

Стюардеса впала з літака і залишилася живою
Весна Вулович стала національною героїнею. Фото: https://auction.violity.com

Стюардеса Весна Вулович з Югославії залишилася живою після падіння літака 26 січня 1972 року. Авіалайнер McDonnell Douglas DC-9-32 слідував по маршруту з Копенгагена в Белград. Коли літак пролітав над німецьким Херсдорфом, він вибухнув в повітрі. Терористи пронесли бомбу.

Всі 29 пасажирів і членів екіпажу, які перебували на борту, загинули. Вціліла лише 22-річна стюардеса Вулович - впавши на землю з висоти 10 160 метрів вона дивом залишилася в живих. Її затиснуло в хвості літака, між трупами і частинами багажу. Її крики в лісі почув лісник Бруно Хенке, який під час Другої світової війни був лікарем німецької армії. Він допоміг дівчині протриматися до прибуття медичної допомоги. У дівчини пошкоджений хребет і чіпати її категорично не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студента оплакувала вся країна

Вона отримала численні переломи і травми. Крім трьох хребців, стюардеса переламала руки, ноги і череп в декількох місцях. Вона перебувала в комі 27 днів, а прокинулася вже світовою знаменитістю. Дівчину внесли в Книгу рекордів Гіннесса, як першу людину, яка вижила після падіння з висоти 10 км. Лікарі припускають, що причина везіння може бути в низькому кров'яному тиску. Вулович стала національною героїнею. Жінці присвячували пісні і запрошували її на найбільш популярні телевізійні шоу.

Студент Ян Палах спалив себе на Вацлавській площі в Празі 16 січня 1969 року. Протестував проти вторгнення військ СРСР на територію Чехословаччини. Помер від отриманих опіків.

Зараз ви читаєте новину «Стюардеса впала з літака і залишилася живою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути