Ексклюзиви
понеділок, 25 березня 2013 16:18

Стріли, що літали тисячі років тому, представили у Донецьку
6

Фото: Фото: 62.ua

У п'ятницю, 22 березня, в Донецькому обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка стародавніх наконечників стріл "Стріли амура і не тільки...", повідомляє 62.ua.

Це спільна виставка Донецького обласного краєзнавчого музею та колекціонера стародавніх наконечників стріл Валентина Кіщенка.

На виставці представлено понад 200 мисливських, ритуальних, військових стріл, починаючи з 4-5 століття до н.е. і закінчуючи сучасними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скелет дельфіна у горах поставив кримських археологів у безвихідь

Велика частина колекції автора - це реконструкція стріл стародавніх і середньовічних культур Євразії, але також на виставці представлені унікальні справжні стріли з приватної колекції автора виставки, а також з фондових колекцій краєзнавчого музею, починаючи з 2 тисячоліття до н.е.

Валентин Кіщенко народився в Донецьку, закінчив медичний університет, 7 років пропрацював викладачем у Донецькому медичному університеті. Зараз живе у Маріуполі. Колекцію стріл Валентин отримав у спадок від батька.

За словами автора, стріла - це не просто метальний снаряд, знаряддя полювання, бойова зброя. Це невід'ємний компонент культури.

Це символ влади, підпорядкування, атрибут релігійних культів і магічних обрядів, що володіє надприродною силою, що захищає багатство, владу, благополуччя, символ чоловічого начала, здатного не тільки вражати ворога, але й зцілювати воїнів від ран.

Зараз ви читаєте новину «Стріли, що літали тисячі років тому, представили у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути