неділя, 20 січня 2019 08:21

Сплюндроване кладовище і людські жертви - палестинці напали на християн

Сплюндроване кладовище і людські жертви - палестинці напали на християн
Різня в Дамурі. Фото: WordPress.com

Під час Ліванської громадянської війни 20 січня 1976 року загони Організації визволення Палестини і їх ліванські союзники захопили місто Дамур. Тоді загинуло 582 християн. Палестинськими арабами було сплюндровано християнське кладовище і спалена церква.

Перекрили доставку води і продуктів харчування, крім того палестинці заборонили Червоному Хресту евакуювати поранених з міста. Місто захищало всього 20 бійців, яким допомагало 225 цивільних ополченців, озброєних мисливською зброєю. Жертвами нападу стали від 150 до 582 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовою операцією керували 32 держави

Частина населення була евакуйована морським шляхом на територію християнського анклаву і в Східний Бейрут. Згідно зі свідченнями очевидців - різанина в Дамурі - це акт надзвичайної жорстокості. Палестинськими арабами сплюндровано християнський цвинтар, спалена церква.

Свідки розповідають, що людям виколювали очі і відрубували кінцівки. У захоплене місто переселені палестинці з розгромленого табору Телль-Заатар.

Білий дім офіційно оголосив про початок операції "Буря в пустелі" 16 січня 1991 року. Її мета - звільнити Кувейт від іракської окупації. 2 серпня 1990 року іракські війська увійшли на територію Кувейту. Кувейтські війська практично не чинили опору. Протягом кількох годин Ірак зайняв столицю країни. Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, що дозволяла застосовувати проти Іраку військову силу, якщо з Кувейту не будуть виведені іракські війська.

Зараз ви читаєте новину «Сплюндроване кладовище і людські жертви - палестинці напали на християн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути