неділя, 24 березня 2019 08:20

Зняли фільм про найвідомішого мафіозі

Зняли фільм про найвідомішого мафіозі
Прем'єра фільму "Хрещений батько" Френсіса Форда Копполи. Фото: кіно.уа

Прем'єра фільму "Хрещений батько" Френсіса Форда Копполи відбулась 24 березня 1972 року. Це екранізація однойменного роману Маріо П'юзо, виданого в 1969 році. Студія Paramount придбала права на екранізацію роману.

Кінокомпанія до початку зйомок хотіла відібрати проект у Копполи і передати його режисеру Елії Казану, але Брандо сказав, що теж піде, якщо звільнять Копполу. На роль хрещеного батька пробувалися кілька акторів, але найкращу гру показав саме Брандо. Студія змушена була погодитися з цим фактом.

На різні ролі у фільмі розглядали неймовірну кількість зірок: Уоррен Бітті, Ален Делон, Берт Рейнольдс, Роберт Редфорд, Дастін Хоффман, Джек Ніколсон, Роберт Де Ніро, Лоуренс Олів'є. Але Коппола відкинув усі ці кандидатури. На роль Віто Корлеоне начебто претендував також Френк Сінатра. Головні ролі виконують Аль Пачіно, Марлон Брандо і Джеймс Каан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова версія "Хрещеного батька" розтягнулася на 7 годин

Під час зйомок Брандо носив спеціальну капу, щоб його щелепа виглядала, як щелепа бульдога. Прототипом Віто Корлеоне був знаменитий гангстер Джозеф Бонанно, а манеру говорити хриплим голосом творці фільму взяли від іншого знаменитого гангстера – Френка Костелло. У фільмі жодного разу не звучить слово "мафія". Апельсини є символом смерті в картині: після їх появи в кадрі хто-небудь гине.

Фільм отримав три премії "Оскар": як найкращий фільм року, за найкращий адаптований сценарій П'юзо і Копполи, акторську роботу Брандо — і ще 19 різних нагород і 17 номінацій. Також займає другу сходинку в списку найкращих фільмів за всю історію американського кінематографа.

Канал HBO змонтував нову версію відомого фільму Френсіса Форда Копполи "Хрещений батько", знятого за романами Маріо П'юзо. Фільм тривалістю 424 хвилини отримав назву "The Godfather Epic".

Зараз ви читаєте новину «Зняли фільм про найвідомішого мафіозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути