субота, 28 червня 2014 14:00

Скіфське золото визнали власністю України і передадуть до Києва

Автор: aif.ua
  Один з експонатів виставки в Нідерландах
Один з експонатів виставки в Нідерландах

Всі музейні предмети, передані для експонування на виставці "Крим - золотий острів у Чорному морі" земельному краєзнавчому музею у м. Бонн і археологічний музей Амстердамського університету "Аллард Пірсон" - повернуться в Україну, повідомляє Міністерство культури України.

"МЗС Королівства Нідерланди підтвердило визнання всіх експонатів виставки державною власністю України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням Мінкультури, зберігання та оперативне управління музейними предметами виставки після повернення в Україну буде забезпечувати Національний музей історії України.

Так як Нідерланди не визнають приєднання Криму до Росії, яке відбулося вже після відкриття виставки, виникло питання про те, кому повертати колекцію після закриття виставки в серпні.

Нагадаємо, що МЗС України наприкінці березня направив Нідерландам ноту з проханням гарантувати повернення експонатів з виставок кримських музеїв, які перебували на виставці "Крим: золото і таємниці Чорного моря" в Амстердамі, Україні.

Зараз ви читаєте новину «Скіфське золото визнали власністю України і передадуть до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути