пʼятниця, 20 липня 2012 01:29

Із затонулого корабля підняли 48 тонн срібла

Із затонулого корабля підняли 48 тонн срібла
ukr.su

Близько 48 тонн срібла було піднято з британського військово-транспортного корабля, затонулого в 1941 році в 300 морських милях від міста Голуей в Ірландії.

У лютому 1941 року судно SS Gairsoppa, що перевозило срібло, було торпедоване німецьким підводним човном. На борту корабля знаходилися 85 членів екіпажу. Врятуватися вдалося тільки другому помічникові капітана Річарду Айерсу. З тих пір загибле судно лежало на глибині близько 4700 метрів.

Через багато років британське міністерство транспорту уклало з американською компанією Odyssey Marine Exploration, що спеціалізується на піднятті з дна моря кістяків судів, контракт на підйом срібла на поверхню. У четвер її представники заявили журналістам, що близько 48 тонн доставлено на берег і поміщено в надійне сховище в Лондоні.

З борту корабля витягли близько 1200 злитків срібла, проте співробітники Odyssey Marine Exploration запевняють, що це тільки 20% дорогоцінного металу, що лежить в трюмах SS Gairsoppa. За умовами контракту компанії відходить 80% знайденого скарбу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукач скарбів знайшов потоплений корабель з вантажем вартістю понад $ 3 млрд

В Odyssey Marine Exploration журналістам повідомили, що для підйому срібла були застосовані спеціальні підводні роботи, зазначає РІА "Новости".

 

 

Зараз ви читаєте новину «Із затонулого корабля підняли 48 тонн срібла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути